На Луганщині четверо підлітків підірвались на протитанковому снаряді

У дворі одного з житлових будинків у селі Підгорівка Старобільського району Луганської області підліток підірвав на снаряді себе і ще трьох однолітків

Про це повідомляє  Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС України.

За даними відомства, в результаті інциденту 16-річний підліток позбувся частини руки і отримав поранення обличчя та тіла. Стан підлітка вкрай важкий - лікарі борються за порятунок його життя. Ще троє підлітків госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості. Їх стан оцінюється як стабільний.

За попередніми даними, вибухнув снаряд від протитанкового гранатомета РПГ-7.

Як з`ясувалося, 20-річний господар домоволодіння, де сталася трагедія, незаконно зберігав у себе боєприпаси. Працівники міліції в будинку і сараї виявили цілий арсенал різних боєприпасів.

Коли до нього прийшли в гості місцеві підлітки, один з них вирішив подивитися, що знаходиться всередині одного зі снарядів. В момент вибуху в кімнаті знаходилися господар будинку і троє підлітків. 

За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ст. 128 Кримінального кодексу  України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).