Перша леді Китаю користується Instagram, не зважаючи на заборони

На тлі новин про блокування в Китаї Instagram - популярного сервісу обміну фотографіями - журналісти звернули увагу на те, що заборона не торкнулася першу леді Китаю Пен Ліюань

Напередодні, 29 вересня, в її акаунті з'явився знімок, де вона стоїть поруч зі своїм чоловіком, головою КНР Сі Цзіньпін, передає NEWSru.com.

На момент написання цієї замітки фото «лайкнули» більше тисячі користувачів. Приблизно стільки ж залишили коментарі. Деякі досить в іронічній формі запитали, якими технічними засобами Ліюань скористалася, щоб розмістити фото.

«Будь ласка, поділіться вашим програмним забезпеченням», - цитує одного з користувачів журнал That's Beijing.

«Мати нації, за допомогою чого краще за все обійти «велику вогняну стіну» (Great Fire wall - фаєрвол - програма для захисту копмьютера)?» - написав інший юзер сервісу.

В даний момент на Instagram Пен Ліюань підписані майже 20 тисяч осіб, в ньому опубліковані 296 фотографій. Передостання з них з'явилася 20 вересня. Перші повідомлення про блокування Instagram стали надходити 28 числа. Зазначалося, що користувачі можуть заходити на свою сторінки, але не можуть додавати який-небудь контент.

Нагадаємо, в Гонконзі 28 вересня почалася масова кампанія громадянської непокори. Поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників акції протесту. У зіткненнях з поліцією вже постраждало 56 людей.