Науковець розкрив таємницю "Пані з горностаєм" Леонардо да Вінчі"

Під знаменитою картиною "Дама з горностаєм", яка приписується авторству Леонардо да Вінчі, знайшли приховані шари, на одному з яких немає горностая

Відкриття зробив французький учений Паскаль Котт (Pascal Cotte). Він провів три роки, вивчаючи картину за допомогою технологію відбитого світла, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на  BBC News

Вчений з'ясував, що да Вінчі написав картину в три етапи. На першому варіанті картини була представлена ​​тільки дівчина, на другому він додав горностая, але на третьому, остаточному варіанті, зовнішній вигляд тварини був сильно змінений. Горностай став крупнішим і більш м'язистим, а колір його шерсті з сірого став білим. 

Раніше вважалося, що горностай був присутній на картині з самого початку. Експерти з творчості Леонардо да Вінчі вважають, що це відкриття багато що говорить про особливості роботи художника над твором, а також проливає нове світло на історію картини. 

Вважається, що на картині зображена Чечілія Галлерани - коханка герцога міланського Лодовіко Сфорца, який був покровителем да Вінчі. Імовірно, портрет був написаний в 1489-1490 роках. Серед експертів немає єдиної думки щодо символіки картини, зокрема, щодо значення горностая. За однією з версій, тварина символізує самого герцога, який був членом Ордена Горностая і включив його зображення в свою персональну емблему.

Раніше повідомлялось про 5-річну художницю-аутиста з Великобританії, чиї роботи порівнюють з полотнами Моне.