Севастопольські моряки «в шоці» від низьких російських зарплат

Співробітники севастопольського Портофлоту поскаржилися російському прем’єру Дмитру Медведєву на зарплати, які після окупації півострова Росією виявилися в кілька разів нижчими

За словами одного з матросів, який 40 років пропрацював в Портофлоті, Віктора Оліфірова, останній місяць працівники підприємства знаходяться «в шоці від того, наскільки маленькими стали зарплати»., пише «Севастопольская газета».

«В Україні ми отримували 8-10 тисяч гривень. Зараз 2 тис. рублів - аванс і ще 2 тисячі рублів - получка. (всього близько 1300 грн., - ред.) Ми не для того йшли в Росію!» - заявив Оліфіров. 

Крім цього, матроси, боцмани і капітани пасажирських катерів стурбовані тим, що керівництво пообіцяло більше не видавати їм спецодяг та харчування під час вахт. Працівники буксирів скаржаться на відсутність регулярних ремонтних робіт на пароплавах. І вже всі працівники як катерів, так і буксирів, незадоволені великою кількістю військових пенсіонерів на керівних посадах порту. 

Мовляв, отримуючи стабільну високу пенсію, вони не піклуються про матеріальне благополуччя підприємства. 

Директор порту Володимир Гудков виявився не в курсі звернення його підлеглих до Медведєва. Проте, за його інформацією мінімальний оклад на підприємстві становить 9000 рублів (прибл. 3000 грн., - ред.), з яких 15% виплачуються як податки.