У Києві триває ІІІ театральний фестиваль молодої української режисури

Цими днями одразу на кількох майданчиках Києва проходить ІІІ театральний фестиваль молодої української режисури імені Леся Курбаса

З 26 вересня до 2 жовтня глядачі мають змогу переглянути роботи театральних постановників віком до 35 років, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Сultprostir.  

До програми театрального форуму увійшли 12 постановок. Окрім вистав, глядачі мають змогу протягом фестивалю відвідати лекції та майстер-класи, присвячені історії української театральної режисури та методології роботи з актором.  

"До ідеї проведення фестивалю ми повернулися, коли нібито в країні не до цього, але, водночас, в якийсь момент ми зрозуміли, що саме зараз час щось змінювати. А форум молодої режисури – це спроба зазирнути у майбутнє українського театру. Ми намагалися виокремити тих режисерів, хто, на нашу думку, визначатиме обличчя театру завтра. І, як показує досвід попередніх двох фестивалів, ця нова генерація молодих українських режисерів уже сформувалася" - розповів співкуратор фестивалю, представник ГО "Театральна платформа" Віктор Собіянський.

Раныше повідомлалось, що у Києві стартує восьмий Міжнародний фестиваль документального кіно.