У Росії хочуть прирівняти символіку "Свободи" і "Правого сектора" до нацистської

Сьогодні, 30 вересня, комітет Держдуми з конституційного законодавства розгляне поправки до законопроекту, що забороняє демонстрацію символіки організацій, яку в Росії пов'язують з нацистами

Про це повідомляє ТСН, передає Еспресо.TV.

На комітеті спочатку будуть розглянуті поправки до законопроекту, що забороняє демонстрацію символіки організацій, які співпрацювали з нацистами під час Другої світової війни. В Росії пропонують карати за порушення цієї норми штрафом до 2 тисяч рублів для громадян і до 50 тисяч рублів для юридичних осіб.

Повідомляється, що доповнена буде і стаття 6 закону "Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років". В неї вносяться зміни, що забороняють демонстрацію не тільки нацисткой символіки, а й атрибутики організацій, які співпрацювали з організаціями, визнаними злочинними вироками Нюрнберзького трибуналу.

"Тут мова йде вже про сучасників, які оголосили, що є моральними послідовниками бандерівців", - заявив заступник голови конституційного комітету Дмитро Вяткін. Під цю категорію, підпадають, за його словами, українські "Свобода" і "Правий сектор".

Реєстр із забороненою символікою може становити Мін'юст.