У ЄС підтвердили дію санкцій проти Росії і нагадали свою про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України

Європейський Союз, оцінивши реалізацію мирного плану в східній Україні, зберіг дію санкцій щодо Росії

Про це повідомила прес-секретар глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон - Майя Косьянчич, передає Еспресо.TV   з посиланням на "ЄС-плюс"

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС в Брюсселі. 

"Якщо ситуація цього вимагатиме, Комісії та Європейській службі зовнішніх дій буде запропоновано підготувати пропозиції Раді про зміни, призупинення або відкликання чинних санкцій в цілому або частково", - сказала вона. 

Косьянчич зазначила, що представники країн-членів ЄС хоча і взяли до уваги деякий обнадійливий розвиток ситуації в імплементації низки аспектів Мінського протоколу про мирне врегулювання, водночас, підкреслили важливість належного виконання основних частин цього документа. 

"ЄС нагадує про повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - сказала Косьянчич. 

Вона також зазначила, що представники країн-членів ЄС заявили про готовність надати підтримку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка працює на сході України у виконанні її завдань. 

Крім того, в ході засідання було підтверджено готовність надавати Україні гуманітарну допомогу, а також допомогу з відновлення зруйнованих війною регіонів. 

"ЄС продовжить підтримку реформ в Україні, зокрема через імплементацію угоди про асоціацію, яка становить основу для контрактних відносин між Україною та ЄС", - зазначила Косьянчич. 

За її словами, представники країн-членів ЄС також підкреслили намір продовжити співпрацю з усіма сторонами для досягнення мирного вирішення кризи на сході України.

Нагадаємо, раніше джерела в ЄС повідомили, що посли Європейського союзу висловилися за збереження санкцій проти Росії.