Україна просить Латвію виступити свідком у справі проти Росії в ЄСПЛ

Україна офіційно звернеться до латвійського уряду з пропозицією вступити третьою стороною у трьох судових справах, які були відкриті в Європейському суді з прав людини за позовами України проти Російської Федерації

Про це під час зустрічі з делегацією Міністерства юстиції Латвії на чолі з міністром Гайдісом Берзіньшем повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомили Еспресо.TV у прес-службі Мін’юсту.

«Для нас це дуже важливо, тому що це серйозний політичний меседж, що Європа і Європейський союз не залишають нас наодинці з Російською Федерацією, у тому числі й у судових процесах», - наголосив Петренко.

Зі свого боку Берзіньш, заявив, що не бачить перепон у приєднані Латвії до процесів, які проводить Україна в ЄСПЛ.

«Я обов'язково звернуся до Міністра закордонних справ Латвії, оскільки у нас саме він відповідальний і компетентний з приводу представлення інтересів у ЄСПЛ, і поінформую його про вашу позицію. Зі свого боку я не бачу перешкод, щоб Латвія брала участь у цих процесах як третя особа», - зазначив латвійський Міністр.

Міністри також обговорили актуальні питання поглиблення співробітництва міністерств на міжнародному рівні, а також робочі питання відносин між Україною та Латвією в межах компетенції відомств.