Україна ввела митне декларування вантажів з анексованого Криму

Україна з 27 вересня, відповідно до закону про вільну економічну зону в Криму, ввела митне декларування вантажів, що надходять на територію півострова і вивозяться з анексованою території на материкову частину України

Про це повідомив заступник глави Державної фіскальної служби (ГФС) України Анатолій Макаренко, передає УНІАН.

"У зв'язку з анексією Криму і з тими подіями, які відбуваються на кордоні з Херсонською областю та Кримом, з 00:00 годин минулої суботи був введений режим закону, який прийнятий Верховною Ради про вільну економічну зонй", - зазначив Макаренко.

За його словами, українська митниця тепер працює на кордоні з Кримом в режимі міжнародного пункту пропуску.

"Українська митниця працює на кордоні Херсонської та Кримської областей в режимі, який відповідає режиму функціонування міжнародних пунктів пропуску. Митний контроль, оформлення, переміщення транспортних засобів, громадян, виконується відповідно до умов переміщення громадян і товарів як в міжнародних пунктах пропуску", - пояснив глава митниці.

При цьому глава митниці підкреслив, що вже з 1 жовтня Росія також вводить декларування товарів, що ввозяться і вивозяться з анексованого Криму. "Інформую вас, що з 1 жовтня РФ також вводить декларування товарів, транспортних засобів та інших предметів при в'їзді та виїзді з Криму", - повідомив він. 

Також митні процедури оформлення вантажів, що переміщуються на залізничному транспорті з материкової частини України у вільну економічну зону в Криму, будуть здійснюватися в Мелітополі, повідомив Макаренко.