За останні 40 років чисельність диких тварин скоротилась вдвічі, а кількість людей на планеті - подвоїлась

Чисельність диких тварин на Землі за останні 40 років скоротилася вдвічі

Про це йдеться в доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) на підставі даних про більш ніж 3 тисячі видів, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости

Фахівці WWF спільно з фондом Global Footprint Network і Зоологічним товариством Лондона провели дослідження чисельності 3,43 тисячі видів диких тварин, що ґрунтується на даних за період з 1970 по 2010 рік. 

Згідно з доповіддю Living Planet Report, так званий індекс живої планети (Living Planet Index, LPI), заснований на оцінці розмірів популяцій окремих диких видів, знизився за 40 років на 52%. При цьому, чисельність популяцій спостережуваних прісноводних видів скоротилася на 76%, наземних - на 39% і морських - також на 39%. 

Автори доповіді відзначають, що одночасно кількість людей на планеті практично подвоїлася - з 3,7 мільярда до майже 7 мільярдів людей. У доповіді говориться, що для відтворення ресурсів природи, які людство споживає щорічно, необхідні вже півтори планети, а можливості Землі до відновлення продовжують скорочуватися.