Затяті брехуни ризикують стати хронічними гіпертоніками

Медики дійшли висновку, що повна відмова від будь-якої брехні на нетривалий термін може посприяти поліпшенню стану гіпертоніків

Повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на Медікфорум.

Дослідники Університету Нотр-Дам провели експеримент, у результаті якого було виявлено, що якщо протягом 10 днів говорити тільки правду, це не тільки істотно підвищує градус психологічного задоволення людини життям, а й в цілому зміцнює здоров'я. Наразі психологи радять людям, які відчувають нудьгу, пригніченість, а також занепад сил і погіршення самопочуття, випробувати на собі цей спосіб, аби відчути себе краще.

Для експерименту медики розділили добровольців на дві групи: в одній людей попросили говорити тільки правду, а в іншій дозволялося хитрувати і лукавити (наприклад, не говорити відверто, чому вони спізнюються на роботу, або не виконують обіцянок, не справляються з зобов'язаннями і так далі). При цьому учасники дослідження проходили перевірку на детекторі брехні, а також піддавалися тестуванню задля виявлення рівня мфіцності їхнього здоров'я.

Підбиваючи підсумки через десять днів, лікарі встановили: в тій групі, де люди говорили тільки правду, їх психологічне самопочуття покращилося, а також зросли об'єктивні показники стану здоров'я. Наприклад, виявилося, що у цих добровольців стабілізувалося артеріальний тиск.