Через складну економічну ситуацію чергова міжнародна компанія закрила пивоварний завод в Росії

Компанія "Сан ІнБев" оголосила про закриття Ангарського пивоварного заводу в Росії і перерозподіл обсягів свого виробництва

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії, пише РБК

"В умовах триваючого загального падіння ринку пива компанія повинна діяти і приймати необхідні заходи по збереженню свого бізнесу в Росії. Ці дії спрямовані на підвищення ефективності виробництва, логістики та управління витратами", - йдеться в заяві компанії. 

Роботи на заводі будуть призупинені. Обсяги виробництва перерозподілять на інші заводи. Подальшу долю самого заводу в компанії будуть вирішувати виходячи з економічної ситуації. 

Всього компанія володіла мережею заводів в шести російських містах - Клину, Волзькому, Омську, Саранську, Іваново і Ангарську. За останні роки компанія також закрила заводи в Пермі, Курсі і Новочебоксарськ. 

У компанії підкреслили, що в останні роки по пивоварної галузі Росії ударило відразу декілька негативних факторів. Це зростання ставки акцизу на пиво з 3 до 18 рублів за літр з 2009 по 2014 роки, законодавчі обмеження і обговорення нових ініціатив. 

ВАТ «САН ІнБев» є «дочкою» пивоварного концерну Anheuser Busch InBev. Компанія випускає марки пива BUD, «Клинское», «Сибірська Корона», Stella Artois, Lowenbrau, Staropramen, Hoegaarden, Брахма, «Товстун» і «Bagbier». На російських підприємствах компанії працює 5 тис. співробітників. Штаб-квартира компанії знаходиться в Бельгії, а на її підприємствах працює близько 150 тис. співробітників у всьому світі. У 2013 році виручка компанії склала $ 43,2 млрд. 

Про зупинення двох пивоварних заводів кілька днів тому оголошував і лідер російського ринку компанія «Балтика». Зупинка виробництва торкнулася челябінського і красноярського заводів.  Роботу призупинили і на двох заводах Efes Rus в Москві і Ростові-на-Дону. 

Про зниження виробництва пива в Росії повідомляв раніше і Росстат. За його даними, починаючи з 2011 року, обсяг виробленого пива знизився на 16,1%, а завантаження заводів найбільших компаній впала до 50%. На ринок зробила вплив і демографічна ситуація - раніше щороку на ринок виходило в якості клієнтів близько 12 млн осіб, тепер - по 7,5 млн.