Через війну держбюджет недоотримав з Донбасу 2 млрд грн податків

Зменшення планових податкових платежів з Луганської та Донецької областей у вересні досягло 2 млрд грн, і в найближчі місяці ситуація буде погіршуватися

Про це повдіомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"З Донбасу ми знову недоотримали 2 млрд грн. Існує постійна тенденція до падіння сплати податків", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу. 

"Якщо в цьому місяці ми фактично зібрали доходи за серпень, то вже через місяць ми очікуємо погіршення обсягу зібраних доходів з Донецької та Луганської областей", - додав в Яценюк. 

Він додав, що ситуація з військовим протистоянням у Донецькій і Луганській областях має вкрай негативний вплив на загальний стан економіки України. Зокрема, за словами прем'єра, "Укрзалізниця" отримує тільки 40% доходів з Донецької та Луганської областей. 

"Підірвали міст, підірвані дороги. Ні доходів від перевезень, а значить, немає платежів до бюджету. Значить, немає платежів на зарплати, значить, немає платежів за електроенергію, і це просто вбиває українську економіку", - сказав прем'єр, у той же час відзначивши, що уряд зберігає бюджетну ситуацію керованою.