Джемілєв попередив про загрозу російського вторгнення з Криму і масового знищення татар

Якщо російські війська почнуть атакувати материкову Україну з Криму, то окупаційна влада може почати масове знищення татар

Про це народний депутат, лідер Меджлісу кримсько-татарського народу в 1991-2013 роках Мустафа Джемілєв заявив під час дебатів по Україні на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, передає Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

Джемілєв заявив, що вважає високою імовірність того, що ближчим часом почнеться вторгнення регулярної російської армії з території Криму на материкову Україну. "На території Криму є величезне скупчення техніки та військових сил Росії", - нагадав Джемілєв

"Існує загроза, що з початком військових дій в першу чергу почнуть знищувати п'яту колону в самому Криму, тобто кримських татар, які не визнають російський режим. Вже існують списки людей, яких планують викрасти та вбити", - заявив він.

Народний депутат заявив, що протягом останніх чотирьох днів зникли без вісти троє кримсько-татарських активістів. 

"Кримсько-татарський народ зараз в найбільш складному і небезпечному становищі, оскільки він завжди виступав проти незаконної окупації", - додав він.