Фінський прем’єр: Інтеграція Заходу з Росією була ілюзією

Прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб висловився на підтримку західних санкцій проти Росії

"Фінляндія є складовою частиною ЄС, і тому вона послідовно підтримує санкції проти Росії ... Наші принципи не продаються. Навіть незважаючи на те, що Росія є для нас одним з основних торговельних партнерів, поряд з Німеччиною і Швецією", - підкреслив він, пише газета Frankfurter Allgemeine (переклад InoPressa).

Разом з тим Стубб підкреслив, що Фінляндія сподівається на дипломатичне вирішення конфлікту, хоча ситуація продовжує залишатися напруженою. "Після введення другого пакета санкцій подальшої ескалації вдалося уникнути, але деескалації також не відбулося: російські солдати продовжують залишатися на території Східної України", - зазначив він.

Також Стубб заявив, що саме зараз "настав час переглянути своє ставлення до Росії".

"У період з 1990 до 2013 року Захід, здебільшого, говорив з Росією ніжною мовою інтеграції, але це була ілюзія. Ми забули, що росіяни не схильні підкорятися правилам - вони бажають встановлювати їх самі. Ми захотіли нав'язати їм західну модель, але це не спрацювало. Тепер Заходу необхідно визнати це і переглянути ставлення до Росії ", - резюмував політик.