Гелетей і Муженко ухиляються від дачі пояснень щодо трагедії в Іловайську

Керівники Міноборони та Генштабу відмовляються надавати тимчасовій комісії з розслідування Іловайської трагедії інформацію щодо цієї операції

Про це йшлося сьогодні  на засіданні тимчасової комісії з розслідування Іловайської трагедії, яке в прямому ефірі транслює Еспресо.TV.

Зокрема, керівники зазначених відомств відмовляються давати відповіді на запитання щодо Іловайської трагедії, посилаючись на секретність цієї інформації.

Зокрема, міністр оборони Валерій Гелетей закликав учасників засідання не робити з війни "політичне шоу". "Тут є таємні речі, тут є розвідка, тут є співвідношення всіх процесів, які були. Це була війна, а ми робимо з цих процесів політичне шоу. Не робіть цього ", - заявив міністр.

При цьому, відповідаючи на запитання голови комісії нардепа Андрія Сенченко про те, на якій підставі засекречені навіть списки загиблих в Іловайську, Гелетей  відповів: "Ми очікували, що сядемо і пояснимо, щоб це були люди, у яких є допуск. Щоб вони побачили, що тут є речі, в які не те, що журналісти, а обмежена кількість людей повинні бути допущені. Тут є не тільки розвіддані, .. а відповіді на питання, які шукає Путін: чому зупинили його війська під Іловайськом. Так, є певні проблеми, але кожен бій - це і втрати російської сторони ".

«Вся інформація, що стосується проведення операцій  йде під грифом секретності. Не я це придумав. Якщо ви вирішили порушити це, то вибачте, я не буду приймати у цьому участь», - сказав Гелетей.

«Все те, що робиться -  це політичне шоу», - додав він. Свою позицію міністр аргументував тим, що публічне розкриття інформації про події в Іловайську може використатися Кремлем.

У свою чергу, Сенченко заявив, що керівники інших відомств, які причетні до подій в Іловайську, вже відповіли на всі поставлені запитання. 

«Тільки два керівника  двох відомств з півтора десятка керівників не відповідають на питання, а влаштовують сварку», - сказав голова комісії.