На Луганщині пропонують передати 9 міст під адміністрацію України

Луганська обласна державна адміністрація пропонує Верховній Раді змінити підпорядкування 9 населених пунктів Луганської області на користь України

Про це йдеться в повідомленні прес-служби обладміністрації, передає Еспресо.TV.

За її даними, 30 вересня в Раді були зареєстровані проекти постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області. 

Метою цих постанов є впорядкування адміністративно-територіальних відносин в сучасних умовах та забезпечення життєдіяльності в населених пунктах. 

Так, згідно проектам, передбачено передати в адміністративне підпорядкування Новоайдарського району місто Щастя Жовтневого району Луганської міської ради, села Трьохізбенка і Кримське Слов'яносербського району; в адміністративне підпорядкування Попаснянського району - міста Гірське і Золоте, смт Тошківка і Нижнє, які в даний час адміністративно підпорядковані Первомайському міській раді; смт Новотошківське, який в даний час адміністративно підпорядкований Кировскому міській раді та смт Чорнухине, що знаходиться в складі Перевальського району. 

Ці міста і селища знаходяться під контролем української влади, але не в змозі реалізовувати свої повноваження в повному обсязі, особливо в бюджетній сфері, оскільки міста Луганськ, Первомайськ, Кіровськ знаходяться під контролем незаконних збройних формувань. 

Прийняття зазначених проектів постанов дозволить упорядкувати адміністративні зв'язки між окремими населеними пунктами, які були розірвані в результаті проведення антитерористичної операції, забезпечити їх життєдіяльність за українським законодавством.