На одному з блок-постів на Запоріжжі затримали мікроавтобус зі зброєю та боєприпасами

30 вересня на блокпосту, розташованого поблизу селища Куйбишеве в Запорізькій області, правоохоронці зупинили автомобіль-евакуатор «ТАТА» із завантаженим мікроавтобусом. Під час перевірки а автомобілі виявили велику кількість зброї

Про це Еспресо.TV  повідомили у прес-службі МВС.

У салоні, окрім водія, знаходилися двоє чоловіків. На запитання спецпризначенців про наявність зброї чи іншого забороненого вантажу  відповіли, що нічого протизаконного не мають.

«Проте пильний погляд міліціонера зачепився за кишеню одного з пасажирів, у якій знаходився предмет, що нагадував запал від ручної гранати. Зір не підвів правоохоронця. Під час огляду евакуатора та мікроавтобуса у схованках, обладнаних за обшивкою салону останнього, міліціонери виявили та вилучили вельми цікавий вантаж: шість протитанкових гранатометів РПГ-26 та РПГ-18, 38 ручних гранат, понад 10 тисяч патронів різних калібрів (переважно – для автомату Калашникова калібру 5,45мм), тощо», - йдеться у повідомленні.

Подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

Походження та призначення вилученого арсеналу встановить слідство.