Новий генсек НАТО у перший день роботи заявив, що не терпітиме порушення Росією міжнародних норм

НАТО не терпітиме порушення Росією міжнародних норм та взятих на себе зобов'язань, заявив новопризначений генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції 1 жовтня

Про це передає Еспресо.TV

"НАТО не хоче конфронтації з Росією. Проте ми не будемо терпіти порушення Росією міжнародних норм. Ми продовжимо надавати підтримку суверенній та незалежній Україні", - заявив Столтенберг.

Новопризначений генеральний секретар наголосив на необхідності втілення в життя рішень, яких було досягнуто під час саміту НАТО в Уельсі. "Посилення альянсу - один з пріоритетів моєї роботи", - зазначив він.

"Ми хочемо конструктивних відносин із Росією. І це ніяк не суперечить стратегії зміцнення альянсу. Ми маємо побачити, що Росія змінює свою поведінку та повертається до дотримання міжнародних зобов’язань", - підкреслив Столтенберг.

Голова НАТО повідомив про готовність альянсу надавати допомогу Україні у чотирьох напрямках: кібер-безпека, логістика, консультації та допомога пораненим військовим на сході країни.

Нагадаємо, 1 жовтня Єнс Столтенберг офіційно очолив НАТО. На цій посаді він змінив Андерса Фога Расмуссена.