РНБО: Заява Тарути про обмін аеропорту "Донецьк" - це частина його передвиборчої кампанії

В РНБО спростували заяву губернатора Донецької області Сергія Тарути про наміри української влади обміняти аеропорт на території, що прилягають до Донецька

Про це під час брифінгу заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

«З огляду на те що губернатор Тарута бере участь у виборах, ми розглядаємо це (заяву – ред.) як елемент політичної кампанії. Прізвище Тарути серед керівництва  АТО  відсутнє і тільки керівництво АТО  приймає  рішення щодо залишення  якихось об’єктів  або пересування військ», - заявив він.

«Аеропорт донецька був, є і буде під контролем військових, і десантники та піхотинці з двох бригад, які несуть службу,  блискуче виконують своїх обов’язки та утримують об’єкт», - наголосив Лисенко.

Нагадаємо, Тарута заявив, що українська сторона планує обмін донецького аеропорту на території, що прилягають до обласного центру.

«Переговори про обмін аеропорту дійсно ведуться. На жаль, Новоазовськ в цих переговорах не обговорюється - він поки залишиться окупованим містом. Обмін проводитиметься на території, що впритул прилягають до Донецька. Йдеться про великі території», - сказав Тарута.