Росіянина хочуть посадити на 4 роки за репост від "Правого сектора"

Челябінському активісту Костянтину Жарінову загрожує чотири роки в'язниці за репост одного зі статусів із сторінки "Правого сектора" на "Фейсбуці", в якому стверджувалося, що доля росіян в їх власних руках, а Путін Росії не потрібен

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Новое время". 

Відзначається, що через три дні після репоста до Жарінова прийшли слідчі ФСБ і звинуватили його в публічних закликах до вчинення екстремістської діяльності. 

Сьогодні відбулося друге засідання у справі Жарінова. За його словами, суд тривав близько 20 хвилин і був схожий на фарс. 

"Суддя, пішовши в дорадчу кімнату, пробула там не більш трьох хвилин, а повернувшись, відразу ж зачитала своє рішення. Мабуть, вона заздалегідь його написала, не чекаючи виступу прокурора і захисту", - розповів сам "зловмисник". 

Висновок експертизи свідчить, що повідомлення, яким поділився Жарінов, "порушує тему здійснення деструктивної діяльності на території Росії, що включає створення збройних формувань і ведення бойових дій". 

Крім того, він "формує образ ворога в особі уряду РФ і Володимира Путіна". 

Засідання перенесено на 21 жовтня. Активіст заявляє, що готовий дійти до європейських судових інстанцій, але при цьому все ще не втрачає надію, що виправдувальне рішення у його справі винесе і російський суд. 

Відзначається, що Жарінов і раніше активно проявляв в Челябінську громадянську позицію. У березні він провів одиночний пікет із плакатом "Ні війні" на підтримку України.