Російське видавництво нашвидкуруч готує книгу про "дивовижний" Крим на держзамовлення

Видавництво «Питер» ще не отримало згоди від авторів, але вже написало анотацію до збірки

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала російська письменниця Тетяна Толстая, якій запропонували стати одним з авторів нової збірки «Крым, я люблю тебя», передає Еспресо.TV.

Однак така пропозиція викликала обурення в російської письменниці. Тетяна Толстая звинуватила російських книговидавців у низькосортності та поширенні пропаганди.

Російське видання має залучити 20 сучасних письменників, які подадуть до збірки свої оповідання про Крим. 

«Зайшла в Яндекс і поцікавилася, що за видавництво. Це - сморідна контора, що друкує всяке комерційний сміття: «Вкус жизни: как достигать успеха, финансовой свободы и управлять своей судьбой. 2-е узд», «Прокачай свой мозг! Стань умнее», «Лошадки и пони из ткани и трикотажа. Мастер-классы и викройки», «Ягоды годжи, семена чиа и зерна киноа для оздоровления и похудения». (В цьому отстойному гадючнику улюблений письменник - мракобіс Микола Стариков, автор книги "Сталин. Вспоминаем вместе", борець з геями, що вже встиг забігти вперед паровоза і випустити "нову книгу, написану в співавторстві з Дмитром Бєляєвим, -«Россия. Крым. История», - написала Тетяна Толстая.

Письменниця зауважила, що, на її думку, це є держзамовлення, вірогідно, треба швидко наробити книжечок до грудня. 

«Вони наперед знають, як треба, наперед зазначають, що саме має бути написано. Вони наперед написали анотацію до ще не написаної збірки!» - обурюється Толстая.