Татарстанську активістку судять за підтримку України та кримських татар

1 жовтня в Татарстані має відбутися суд над Фаузі Байрамові. - головою опозиційної громадської організації мілі меджліс (національний парламент) татарського народу і партії національної незалежності "Іттіфак"

Її звинувачують в екстремізмі і розпалюванні ненависті за ряд статей в соцмережах, на підтримку кримсько-татарського народу і України, повідомляє Крим.Реалії.

Як повідомила сама Байрамова в соцмережах, "очікується останнє слово підсудного і вирок", уточнюючи, що їй інкримінують ч.1 ст. 282 КК РФ ("Екстремізм"), а обвинувачення просить засудити її на рік умовно. В вироку сказано, що "Байрамова, будучи головою Міллі Меджлісу татарського народу, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків і бажаючи цього, скоїла злочин проти основ конституційного ладу і безпеки держави - ​​дії, спрямовані на збудження ненависті і ворожнечі , а також на приниження гідності людини та групи осіб за ознаками національності", - цитує портал Байрамову.

Зокрема, її звинувачують за статті в соцмережах під назвою "Звірі і жертви", за заяву мілі меджлісу "Про ситуацію в Криму та в Україні", за підтримку кримських татар і України.

Варто відзначити, що в травні Байрамова в інтерв'ю "ВВС Україна" пророкувала, що меджліс кримських татар чекає доля мілі меджлісу Татарстану - заборона на легальну діяльність. При цьому вона радила кримським татарам створювати уряд у вигнанні і реєструватися при ООН.