В Росії створять "арктичне угрупування" військ

У Росії будуть створені дві арктичні бригади, які складуть нове командування "Північ". Про це заявив головнокомандувач Сухопутними військами РФ генерал-полковник Олег Салюков

"Для захисту національних інтересів в Арктиці створюється міжвидове угрупування військ. Нині завершується формування окремої мотострілкової бригади (арктичної) в Мурманської області. Друга арктична бригада буде сформована протягом 2016 в Ямало-Ненецькому автономному окрузі", - цитує слова Салюкова РИА "Новости".

За словами Салюкова, дані з’єднання патрулюватимуть прибережну зону, охоронятимуть об'єкти і території вздовж берегів північних морів і Північного Льодовитого океану, забезпечувати прохід і супровід кораблів по Північному морському шляху.

Крім того, наголошується, що арктичні з'єднання забезпечать озброєнням і спеціальною екіпіровкою. "Арктичні з'єднання будуть оснащені високопрохідними транспортними засобами - транспортерами, снігоходами, кораблями на повітряній подушці", - підкреслив Салюков.

Раніше повідомлялося, що російські Збройні сили приступили до створення постійної бази на розташованих в Арктиці Новосибірських островах.

Російські плани мілітаризації арктичного простору викликали різко негативну реакцію інших північних держав, зокрема, Канади і Норвегії.