Всього одне яблуко протягом дня може завадити появі зайвої ваги, - фахівці

Американські вчені з Університету штату Вашингтон запевняють, що вживання одного зеленого яблука на день - корисний елемент у профілактиці ожиріння

Повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на FederalPost.

Дослідники виявили, що з'ївши один свіжий фрукт, людина відчуває себе ситою і тим самим перешкоджає переїданню. Зелені яблука сприятливо діють на дружні бактерії, які викликають у шлунку відчуття наповненості.

У ході дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Харчова хімія, з'ясувалося, що, незасвоєні сполуки з фруктів, у тому числі й клітковина та поліфеноли, не розщеплюються шлунковою кислотою. Досягаючи товстої кишки, вони ферментуються бактеріями, що мешкають там, тим самим допомагаючи зростати дружнім бактеріям.

Вчені з Вашингтонського державного університету протестували кілька різних сортів яблук на мишах, щоб побачити, які сприяють найбільшому зростанню корисних бактерій. Найкращий результат продемонстрували плоди сорту Гренні сміт. Вони виявилися найефективнішими серед більшості популярних сортів, у тому числі Гали і Бребурн.

Сорт Гренні сміт, відомий своїм трохи терпким смаком та особливо високим вмістом волокон і поліфенолів, які не розщеплюються кислотою у шлунку.

Як було встановлено, баланс бактерій у товстій кишці людей, страждаючих ожирінням, часто порушується, що може вплинути на обмін речовин і змусити людей відчувати голод. Було виявлено, що фекалії мишей з надлишковою вагою, які їли яблука Гренні сміт, змінилися і стали схожі на послід «струнких» мишей.

За словами вчених, це відкриття в майбутньому може призвести до появи нових способів лікування ожиріння.

Нагадаємо, вчені також довели, що вживання хліба не впливає на збільшення ваги - від ньго не товстішають. Хліб є корисним для здоров'я, адже містить багато мікроелементів.