Активісти почали рух за відстронення Ківалова від права подання документів до Венеціанської комісії від імені України

Громадський активіст, розробник закону "Про очищення влади" і відомий блогер Карл Волох повідомив, що активісти почали рух за відсторонення Сергія Ківалова під роботи у Венеціанській комсії

Про це він написав у себе на сторінці в "Фейсбук", передає Еспресо.TV.

"Тим, хто турбується про те, що Ківалов зможе впливати на оцінку Венеціанською комісією Закону "Про очищення влади", нехай переведуть дух: це не влаштує ні президента, ні уряд, ні громадськість. Так що, хрін вам, Сергій Васильович. Ми оголошуємо початок громадського руху за відсторонення Підрахуя від подання в ВК як люстраційного закону, так і позиції країни взагалі", - написав він. 

Потому в ефірі Еспресо.TV Волох роз'яснив деталі громадської ініціативи щодо відсторонення Ківалова. 

"Інтрига з'явилася в той момент, коли почали думати, що, якщо це пішло, то хто представлятиме цей закон? Отже, за посадою – Ківалов. Навряд чи міг би він добре презентувати цей закон, оскільки сам підпадає під дію цього закону. 

Закон з юридичної точки зору – цілком пристойний", - сказав він.

І додав, що варто звернути увагу на інформаційне агентство, на якому вперше з'явилась інформація, що закон буде подаватися на розгляд Венеціанської комісії.

"Ще питання: де з’явилася інфа, що відправлений в Венеціанську комісію?  В інформагенстві, де директором працює колишній прес-секретар Януковича і соратник Льовочкіна (Денис Іванеско, - Ред.)", - зазначив Волох і підкреслив, що всім колишнім високопосадовцям є чого боятися цього закону. 

"Всі ці групи: Медведчуки, Льовочкіни і Фірташі – відчувають загрозу цього закону. Навіть Держдума рекомендувала нам відправити цей закон в Венеціанську комісію, бачите як про нас турбується?. Всі ці люди, бояться, що закон вступить в дію і вони втратять вплив", - резюмував він.