Коні допомогли екс-регіоналу Онищенку стати кандидатом в депутати

Центральна виборча комісії зареєструвала кандидатом в депутати екс-регіонала Олександра Онищенка за рішенням Вищого адміністративного суду

Його прізвище з'явилося серед зареєстрованих кандидатами по 93-ому виборчому округу з центром  у Миронівці Київської області, передає Еспресо.TV з посиланням на «Українську правду».

Як зазначається, Онищенко-Кадирову було відмовлено у реєстрації, оскільки він у 2011 і 2012 роках проживав за межами України більше 180 днів протягом року.

«Тобто кандидат не дотримався вимог Конституції України та Закону щодо проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 26.10.2014року», - пише видання.

Однак Вищий адміністративний суд, зобов'язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом на підставі, що той нібито був на змаганнях з кінного спорту.

"Можливість відсутності на території України менше 183 днів у зв'язку з участю в спортивних заходах та відпусткою не є підставою для визнання причин відсутності поважними при реєстрації кандидатом в депутати до Верховної Ради України", - сказано в рішенні суду.

"Окрім того, з автобіографії позивача (а.с. 41) вбачається, що з березня 2010 року по березень 2013 року він був президентом федерації кінного спорту України на громадських засадах", - вважають судді.

"Відсутні інші дані про те, що позивач зобов'язаний був виїжджати закордон в зв'язку з проведенням спортивних змагань та відпустки. За таких обставин суд не вбачає підстав для задоволення апеляційної скарги", - йдеться в рішенні суду.

Зазначимо, що Онищенко народився у місті Матвіїв-Курган Ростовської області і носив прізвище батька – Кадиров.