Гелетей "темнить" щодо обміну донецького аеропорту

Міністр оборони України Валерій Гелетей не дає прямої відповіді на питання про обмін територіями з бойовиками, посилаючись на неможливість розголошувати суть переговорів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

"Зрозуміло, що такі питання в суспільстві є, люди хочуть почути", - сказав він журналістам, відповідаючи на питання щодо домовленостей про можливий обмін територіями з бойовиками зокрема Донецького аеропорту.

Глава Міноборони пояснив : "Але разом з тим будь-які домовленості (не повинні віддаватися розголосу - ІФ) ... Раніше я говорив з міністром оборони США, Польщі, ми домовилися, що це не буде розголошено Також зараз йдуть переговори на рівні представників РФ, України, представників ДНР, ЛНР. І зараз говорити про ті речі, порушуючи домовленості, я не те що не маю права, це буде вважатися злочином щодо тих процесів, які йдуть».

Нагадаємо, 1 жовтня ЗМІ поширили інформацію з посиланням на губернатора Донеччини Сергія Таруту про те, що начебто українська сторона веде переговори про обмін донецького аеропорту на прилеглі до міста території.

В РНБО цю заяву Тарути назвали частиною його політичної кампанії .

Однак згодом Тарута спростував цю інформацію і заявив, що його фраза про обмін аеропорту вирвана з контексту.