Глава Північної Осетії нагородив своїх бойовиків за війну на Донбасі. Посмертно

Якщо раніше можна було дискутувати по питанню присутності найманців з північної Осетії на теренах Луганської області, то тепер цей факт вже не підлягає сумніву

Про це Еспресо.TV заявив лідер Громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

За його словами, глава Республіки Північна Осетія-Аланія Теймураз Мамсуров нагородив однією з головних нагород республіки 10 бойовиків, які брали участь в бойових діях на Сході України, з формулюванням «за добровільну участь у захисті мирних громадян, жінок, старих і дітей в Донецьку та Луганську».

Троє з них нагороджені медаллю посмертно. У числі нагороджених - загиблий в липні під Луганськом похідний отаман Владикавказького округу Терського козачого війська Володимир Костіонов і козак Кіровського відділу Аланського республіканського козачого війська Ахшар Агаєв (також посмертно).

«Це парадоксальний факт. Медаллю «Во славу Осетії» нагороджують людей, які воювали за кордонами країни. До того ж вищою державною нагородою Республіки Північна Осетія-Аланія нагороджуються громадяни за виняткові особисті заслуги перед республікою та її народом, пов'язані з розвитком державності, видатними досягненнями в праці, захисту життя і прав громадян, зміцненні миру, дружби і співпраці між народами, що сприяють процвітанню і славі Республіки Північна Осетія-Аланія. Тобто виходить, що вбивства і згвалтування моїх краян, а також мародерства, в яких помічені ці найманці, зміцнюють дружбу між українським та осетинським народом?» - заявив Снєгирьов.