Глава «Роскіно» закликає не чіпати іноземну кіноіндустрію

Глава «Роскіно», кіноексперт Першого каналу Катерина Мцітурідзе заявила, що квотування іноземного кіно і мистецтва не допоможе розвитку вітчизняних медіа

Повідомляє Еспресо.ТV з посилання на lenta.ru.

На церемонії відкриття Міжнародного медіа-форуму в Санкт-Петербурзі, що проходив у будівлі Біржі на стрілці Василівського острова 1 жовтня 2014, кіноексперт звернулася до всіх, хто приймає рішення щодо розвитку російського кінематографа, телебачення та інших медіа, з проханням дотувати російський продукт, при цьому не забороняти зарубіжний.

«Я прошу вас усіх бути відкритими і любити своє і цінувати своє, але не на шкоду чужому. Росія - величезна частина світу, вона багато йому подарувала, так само, як і взяла собі багато чого з інших культур. Цей взаємообмін - базовий фактор нашого петербурзького медіа-форуму», - сказала Катерина Мцітурідзе.

У середині вересня діячі російського кінематографу виступили з пропозицією заборонити або обмежити показ зарубіжної кінопродукції у відповідь на економічні санкції Заходу проти Росії. Зокрема, такі заходи пропонували режисери Юрій Кара і Станіслав Говорухін.

Перший Санкт-Петербурзький міжнародний медіа-форум (СПММФ) організований «Роскіно». У фестивальній частині форуму заплановано 50 кінопрем'єр. У паралельній програмі пройде творча кінолабораторія Олександра Сокурова, в якій візьмуть участь 100 непрофессіоннальнних авторів з усієї Росії.