Голова "Сбербанк Росія" розкритикував російську економіку

Голова правління "Сбербанку" Росії тактично покритикував підхід російських посадовців до управління економікою країни

Для того, щоб подолати кризу в російській економіці, потрібно «радикально підвищити якість управління».
 
Про це Герман Греф заявив під час інвестиційного форуму «Росія кличе!», пише Znak.com.
 
За словами Грефа, в Росії дуже великі витрати в частині виконання федеральних цільових програм. За останні 5 років на виконання цих програм було виділено 5 трлн рублів. "І чого ми досягли за допомогою цих програм?", - Риторично запитує Греф. 
 
Греф нагадав, що розвалу Радянського Союзу сприяло незнання економіки радянськими керівниками, і відзначив, що допустити повторення цієї ситуації не можна. "Радянський Союз 50% споживаного зерна ввозив. Всю нафту продавав за те, щоб купити зерно в США і ввезти його назад. Ми сьогодні завозимо майже все". 
 
Глава Ощадбанку натякнув, що зараз повного імпортозаміщення домогтися не вдасться. "Я готовий не їсти там .... (мав на увазі заборонені імпортні продукти, чим викликав сміх в залі), але я вже сьогодні не можу без благ цивілізації, я не можу не сидіти в інтернет-банку, я не хочу стояти в старий радянський банк 2:00 в черзі, щоб мене погано обслужили. Не хочу стояти в черзі в старий радянський магазин", - відверто заявив Греф. 
 
Також глава Ощадбанку відзначив, що економіка в Росії зараз украй монополізована, в ній немає конкуренції. «Сьогодні у нас серед бізнесу найпопулярніше це не заява, де зареєструвати нове підприємство, а заяву на виїзд, де вид на проживання отримати», - зазначив виступаючий.