Харківська облрада таки ухвалила доопрацьовану програму тероборони

Сьогодні, 2 жовтня, Харківська обласна рада на позачерговій сесії ухвалив доопрацьовану програму територіальної оборони на 2014-2015 роки

Про це повідомляє  Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, програма була ухвалена одноголосно – її підтримало 84 депутати.

На відміну від початкового проекту, який депутати відмовилися підтримати 25 вересня, в прийнятій програмі немає згадок і посилань на неоголошену війну в Донецькій і Луганській областях, реальну загрозу вторгнення на територію області озброєних військових груп і бандформувань з метою проведення операцій зі знищення життєво важливих об'єктів, на діючі на території регіону підготовлені диверсійно-розвідувальні групи.

В якості цілей доопрацьованого варіанту програми вказані охорона і захист важливих об'єктів життєдіяльності області, органів управління та населених пунктів регіону; а також створення належних умов для діяльності підрозділів тероборони та їх всебічного матеріально-технічного забезпечення. У первинному варіанті в якості мети вказувалося також формування підрозділів територіальної оборони.

Суттєвих змін зазнав розділ, що стосується заходів, передбачених програмою. Зокрема, усунуто дублювання низки заходів.

Крім того, виключені пункти, що стосуються військово-патріотичного і фізичного виховання, проектування та облаштування контрольних постів і блокпостів. Заходи, передбачені програмою, розбиті на три розділи: підтримання техніки та озброєння в боєздатному стані, утримання особового складу та забезпечення заходів бойової підготовки.

Разом з тим, сума, необхідна на реалізацію програми, залишилася незмінною - 8 млн 059 тис. 800 грн.

Депутати також проголосували за зміни до бюджету, що дозволяють забезпечити фінансування програми цього року.

Нагадаємо, 25 вересня Харківський облрада не підтримала програму заходів територіальної оборони.

Проти ухвалення програми виступила низка депутатів Партії регіонів.