Меркель закликала Путіна вплинути на бойовиків та навести лад на російсько-українському кордоні

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові, що відбулася ввечері в середу, 1 жовтня, висловили стурбованість триваючим насильством на сході України

Як зазначив офіційний представник кабінету міністрів у Берліні Штефен Зайберт, канцлер підкреслила відповідальність Росії, яка повинна надати стримуючий вплив на сепаратистів, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle

Як зазначили обидва політики, необхідно, щоб режим припинення вогню, угоду про який було підписано майже місяць тому, нарешті, дотримувався в повній мірі. Крім того, Меркель зажадала забезпечити контроль на російсько-українському кордоні. Важлива роль в цьому відводиться Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). 

Канцлер підкреслила, що уряд Німеччини буде і надалі всіляко підтримувати спеціальну місію ОБСЄ на Україні, а також місцеві вибори, заплановані в Донецьку та Луганську. 

За повідомленням прес-служби президента Росії, Меркель і Путін також обговорили питання співпраці в питаннях протидії радикальному угрупуванню "Ісламська держава", а також у боротьбі з епідемією лихоманки Ебола.