Шустер Live на Першому національному хочуть закрити - джерело

Програму " Шустер Live", яка виходить на Першому національному каналі, хочуть закрити

Про це "Обозревателю" повідомило джерело з Адміністрації Президента України, передає Еспресо.TV.

За інформацією джерела, програму хочуть закрити з 13 жовтня. Наскільки це відповідає дійсності, "Оглядач" запитав у директора Першого національного Зураба Аласанії.

"Я хочу закрити цю програму з того моменту, як тільки її побачив. Я йому (Савіку Шустеру. - Ред.)так і говорив, але ми хочемо її не закрити, а замінити. Зрозуміло, що нова програма не робиться за один день. За п'ять місяців ми з труднощами змінюємо те, що є. Ток-шоу - досить великий і дорогий формат. У нас є всі розрахунки, але поки немає на це грошей", - сказав Аласанія.

У той же час, за словами нашого співрозмовника, у нього є інформація, що Савік Шустер збирається випустити нову програму.

"Оскільки він зі мною цю тему не обговорював думаю, що це буде не на Першому", - підкреслив Аласанія.

При цьому директор Першого національного підкреслив, що питання про закриття "Шустер Live" буде вирішуватися після парламентських виборів, оскільки з 13 жовтня на телеканалі будуть йти політичні дебати.

"Подібне вже було, коли в Україні був чемпіонат з футболу. Савік тоді йшов у відпустку, зараз він теж піде у відпустку. Потім, якщо ми встигнемо за цей час запустити нову програму, я з ним буду це питання обговорювати. До речі, контракт у нього помісячно. Продовжувати чи ні, повинні вирішувати обидві сторони", - сказав Аласанія.

Водночас, як заявив "Обозревателю" Савік Шустер, контракт у нього закінчується лише 1 січня 2015 року, а про офіційне закриття програми 13 жовтня йому ніхто не говорив.

"19 вересня за 1, 5 години до прямого ефіру Аласанія приїхав до мене і сказав, що з-за того, що на нього чиниться колосальний тиск, він змушений закрити нашу програму через 4 тижні. Я так на нього подивився... У мене прямий ефір через 1, 5 години, вся Україна ходить по коридорах, а тут людина приїжджає і каже, що хоче закрити найбільшу рейтингову програму", - сказав Шустер.

За словами тележурналіста, програма жодного разу не йшла у відпустку - ні під час чемпіонату з футболу, ні в інший час.

"Ми завжди виходили. Мені, здається, він починає вести себе неадекватно", - наголосив ведучий.

У той же час Савік Шустер пішов від прямої відповіді на питання, чи дійсно їх студія готує нову програму. "Я особисто не готую. Але у нас же студія. Багато планів", - зазначив журналіст.