Справу щодо знайдених поховань на Донбасі має розслідувати українська влада, - Держдеп США

Керувати розслідуванням справи щодо невстановлених масових захоронень на сході України має українська влада разаом із міжнародними експертами

Таку позицію США висловила в четвер під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту Джен Псакі, передає передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми впевнені, що український уряд продовжуватиме розслідування цих заяв (про масові захоронення, - Ред.) спільно з міжнародними експертами, як це робилося в випадку з вісьмома тілами, виявленими в Слов'янську після звільнення міста від контролю сепаратистів цим літом", - зазначила Псакі.

Вона підкреслила, що США продовжує непокоїти відсутність доступу до виявлених могильників, оскільки вони знаходяться на території, контрольованій проросійськими бойовиками.

Коментуючи можливість спостерігачів ОБСЄ підключитися до слідства, представник Держдепу зауважила, що вони були поінформовані про існування нерозпізнаних захоронень.

"Але будь-яке розслідування має проводитися під керівництвом української влади", - підкреслила Псакі.

Нагадаємо, чергова доповідь ООН по ситуації з правами людини, яка буде опублікована завтра в Женеві, стосуватиметься теми виявлених під Донецьком масових поховань.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив із вимогою розслідувати начебто масові поховання на сході України, існування яких спростовують самі бойовики.