У Росії жінку засудили до умовного покарання за торрент-роздачу порнографії

Ленінський райсуд Кемерова засудив жительку міста до двох років умовно з піврічним випробувальним терміном за торрент-роздачу порнофільмів

Про це в середу повідомила прокуратура регіону без вказівки імені засудженої, передає Еспресо.TV з посиланням на Грани.Ру

Жінку визнали винною за пунктом "б" частини 3 статті 242 КК (поширення і публічна демонстрація порнографічних матеріалів з ​​використанням інтернету). Максимальна санкція за це - шість років колонії. 

Суд визнав установленим те, що в червні - листопаді 2012 року обвинувачена, якій на той момент було 23 роки, скачала собі через торрент-трекер три порнофільми, а потім не стала видаляти торрент-файли, так що інші користувачі отримали можливість викачувати ці відео вже з її ноутбука. Як стверджується, при вилученні ноутбука мешканка Кемерова зізналася поліцейським, що зберегла торрент-файли, хоча і знала, що їх видалення зробить скачування фільмів у неї неможливим. 

У суді, однак, вона відмовилася визнати провину, заявивши, що справді скачала фільми, однак не надавала доступу до них іншим користувачам. "Державний обвинувач спростував цю версію і переконав суд у її винуватості", - відзначило наглядове відомство. 

Вирок в законну силу не вступив. Захист засудженої його оскаржив.