В Радбезі не радять пускати дітей до шкіл на окупованих територіях Донбасу

В Раді нацбезпеки та оборони та Міністерстві освіти та науки батькам радять не віддавати дітей до навчальних закладів на територіях "ЛНР" та "ДНР"

Про це на брифінгу заявив  спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

Він повідомив, що за даними Міносвіти, близько 200 шкіл, розташованих на окупованих територіях Донбасу розпочали навчальний рік в 1 жовтня.

«Наголошуємо, що Міністерство освіти України не визнає навчальний процес на територіях, які контролюються терористами. Попереджаємо місцевих мешканців про небезпеку віддавати дітей до навчальних закладів на тимчасово підконтрольних терористам територіях, оскільки бойовики постійно обстрілюють не тільки житлові квартали, а й школи, як учора у Донецьку», - заявив речник РНБО.

Він також додав, що вчорашній обстріл школи в Донецьку викликав стурбованість навіть у представників міжнародної спільноти.

"Обстріл школи в Донецьку викликав особливу стурбованість особисто у Генсека ООН пан гему на. За фактом загибелі людей впроваджено кримінальне розслідування. Хоча проводити повноцінне розслідування не можливо через те, що ця територія поки що контролюється бойовиками. Винні у розстрілі школи у Донецьку неодмінно будуть покарані", - додав Лисенко.