Журналісти знайшли маєток Азарова у Підмосков'ї

Родина колишнього прем'єр-міністра і лідера Партії регіонів Миколи Азарова, який втік із країни після повалення режиму Януковича, має особняк в елітному Підмосков'ї

Про це пише у своєму блозі на "Українській правді" Сергій Лещенко, передає Еспресо.TV.

На відміну від усіх попередніх повідомлень про той чи інший об'єкт, який нібито купили корупціонери-втікачі, цей випадок підтверджено документально, відзначає він.

Маєток Азарових розташований у Клубному селищі "Моноліт" у селі Вороніне, Істринського району, Московської області, 26 кілометр Новоризького шосе.

На карті ділянку номер 35 позначено як власність Олексія Азарова - сина Миколи Азарова і все ще чинного депутата Верховної Ради від міста Слов'янськ.

Разом із журналістами РБК Лещенко вдалося роздобути виписку з російського Єдиного держреєстру прав на нерухоме майно.

Згідно з документом, ця ділянка отримала нового власника 21 березня 2014 - через місяць після падіння режиму Януковича і втечі всієї його банди до Росії.

Власником нерухомості є Едуард Шайхулісламовіч Фатхулін - батько дружини Олексія Азарова і сват колишнього прем'єра Миколи Азарова.

Сьогодні будинок в містечку "Моноліт" з ділянкою площею 40 соток, тобто такий самий, як у Азарова, можна купити за 8,5 мільйонів доларів.

Умови, в яких живе сімейство Азарових, мало відрізняється від способу життя в Україні - вони ізольовані від реального життя високим парканом елітарності, зазначає Лещенко.

"На території селища своя школа, дитячі майданчики, прогулянкові зони, ставок, храм, малоповерховий будинок із квартирами для персоналу", - описують містечко "Моноліт" продавці нерухомості.

Фото Українська правда