Бойко: Робота вугільних підприємств Донбасу буде відновлена. Закриття шахт - неприпустимо

Відразу після перемоги «Опозиційного блоку» на парламентських виборах почнеться робота з відновлення вугільних підприємств Донбасу

Про це заявив лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко під час зустрічі з представниками профспілкових організацій шахт «Горська» і «Золоте».

Військові дії на сході і небажання чинної влади вирішувати виниклі проблеми шахтарів привели до того, що більшість вугільних підприємств Донбасу виявилися на грані закриття.

Як розповів під час зустрічі з Юрієм Бойко голова первинної профспілкової організації НПГУ шахти «Горська» Віктор Видиш, працівники його підприємства вже четвертий місяць не отримують заробітної плати.

«Шахти стоять. Люди місяцями не отримують зарплату. Дві шахти - «Першотравневе» і «Золоте» знаходяться практично на линії вогню. У Первомайську зі ста тисяч чоловік залишилося близько семи тисяч. Люди виїжджають, бо просто нема на що жити», - розповів голова міської організації Федерації незалежних профспілок Первомайська та первинної профспілкової організації шахти «Золоте» Роман Панчук. 

«А як можна працювати, якщо нам в міністерстві кажуть - ідіть в безкоштовні відпустки. Люди хочуть працювати, а фінансування немає», - додав Віктор Видиш. 

Юрій Бойко зазначив, що проблеми працівників вугільних підприємств вирішувані. Саме їх вирішенням займеться «Опозиційний блок» відразу після перемоги на виборах. «Ми запустимо роботу шахт. Я вам гарантую, що ми не будемо платити ПАР, купуючи їхнє вугілля», - запевнив Юрій Бойко.