Порошенко пообіцяв підписати закон про люстрацію

Президент України Петро Порошенко підписав закон про люстрацію

Про це у своєму Twitter повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, передає  Еспресо.TV.

"Порошенко: я прийняв рішення підписати закон. Люстрації бути! Держапарат буде очищено від агентів КДБ і верхівки Партії регіонів", - цитує Цеголко слова президента.

"Я дуже уважно вивчив проект Закону "Про очищення влади" у тій редакції, в якій минулого тижня його ухвалила Верховна Рада. Він не є досконалим, є дуже проблемним. Значна частина людей без вини змушені змиритися і пройти інколи принизливу процедуру. Я не в захваті від цього, я бажав би кращого. Але в цих умовах люстрації бути, і закон буде підписано", - йдеться в повідомленні прес-служби президента на офіційному сайті.

За словами Петра Порошенка, він прийняв рішення підписати Закон про люстрацію через необхідність очищення всього державного апарату. "Впевнений, що позитивного в цьому законі все ж більше, і що Україна буде кращою", - заявив Президент.

Президент наголосив, що будуть вивчені рекомендації Венеціанської комісії, Конституційного суду, рішення ЄС щодо гармонізації українського законодавства, рішення Ради Європи, рекомендації Європейського суду з прав людини. "Як Президент не маю права ігнорувати. Але ми за об’єднання країни, і люстрація відбудеться", - відзначив глава держави.

Президент не виключив можливості, при наявності зауважень Венеціанської комісії та Конституційного суду, внесення змін в цей закон.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект "Про очищення влади". 

25 вересня спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон про люстрацію.