Джемілєв не розраховує на компроміс з Путіним щодо звільнення свого сина

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв називає утримання російською владою його сина у в'язниці «шантажем» і не сподівається на досягнення якогось компромісу з цього приводу.

Про це він заявив у Варшаві, передає  Еспресо.TV з посиланням на «Укрінформ».

«Йде відвертий шантаж, оскільки тримати сина у в’язнці не мали права. Є рішення українського суду, що це було не вбивство, а не обережне поводження зі зброєю. Є також рішення Європейського суду з прав людини про необхідність його звільнення з- під варти, оскільки він не підсудний російському законодавству»,- заявив Джемілєв.

Утім, він не сподівається на якесь позитивне рішення у цій справі від російської влади найближчим часом.

«Вони діють топорно, по-радянському, по-хамському, і, очевидно, продовжуватимуть своє хамство. Не думаю, що буде якесь компромісне рішення»,- підкреслив Джемілєв.

Нагадаємо, 28 вересня лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що його сина Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.

Зазначимо, що Хайсера Джемілєва затримали у травні поточного року у Бахчисараї - йому інкримінували навмисне вбивство (ст. 115 КК України). Однак, Апеляційний Суд міста Києва розціний його дії як вбивство з необережності. Європейський суд з прав людини також виніс рішення звільнити Хайсера з-під варти. Утім, Росія це рішення відмовляється виконувати.