Україна сплатила борги "Нафтогазу" по євробондах, - Яценюк (УТОЧНЕНО)

Україна сплатила борг "Нафтогазу" у розмірі 1 млрд 670 млн доларів США по євробондах

Про це в ефірі Першого Національного заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Еспресо.TV.

"Про борги, вони сподівалися, що ми не віддамо борги по євробондах. Борг 1 млрд 670 млн доларів США, ми все позавчора до копійки заплатили", - сказав він.

Глава Кабміну пояснив, що кошти були взяті з міжнародних кредитів. "З коштів від міжнародних кредиторів. З усіх кредитів (було загалом 7 млрд). 5 млрд. ми віддали старих боргів, 2 млрд уряд зараз має",- сказав Яценюк.

Він зазначив, що зараз у гривні уряд має на рахунках 8 мільярдів, з яких фінансує армію, збройні сили, їжу, харчі, пенсії, зарплати.

"З усього обсягу грошей, який ми отримали за ці 7 місяців, ми продали всього на всього на дефіцит бюджету 500 мільйонів доларів", - додав прем'єр.

Уточнюємо, у інформації, озвученій Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у ефірі Першого Національного телеканалу,  не йшлося про повне погашення заборгованності за газ перед Росією, оскільки Україна не визнає борг і оскаржує його у Стокгольмському арбітражі. Наразі позов "Нафтогазу" проти "Газпрому" на розгляді у Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.