Спецмісія ОБСЄ з моніторингу ситуації на Донбасі пробуде в Україні мінімум півроку - спікер

Спеціальна місія ОБСЄ, яка перебуває в Україні вже півроку і моніторить ситуацію на Донбасі, пробуде тут ще мінімум півроку

Про це в ефірі ТСН.Тиждень заявив представник спеціальної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, передає Еспресо.TV. За його словами, сьогодні в Україну повинні доставити два з чотирьох безпілотників, які повинні допомогти представникам ОБСЄ більш ретельно моніторити ситуацію на тій території Донбасу, де йдуть активні бойові дії.

Боцюрків уточнив, що місія моніторить ситуацію на запрошення українського уряду. Саме ця місія, як домовилися в Мінську 5 вересня, повинна була контролювати режим припинення вогню на Сході. А також разом з представниками України і Росії визначити кордон між територіями, захопленими бойовиками і решти України.

Представник спеціальної місії прокоментував інформацію про те, що росіяни-представники ОБСЄ ніби зустрічаються в ресторанах з бойовиками і ведуть переговори. Спікер послався на те, що це, мовляв, дезінформація, яка поширюється через соцмережі. Однак пообіцяв, що ОБСЄ вивчить це питання, при цьому підкресливши, що ОБСЄ не співпрацює з терористами.