Болгарія хоче відмовитися від російських бойових літаків, - ЗМІ

Службовий уряд Болгарії ухвалив рішення відмовитися від використання російської авіаційної техніки

Як повідомила електронна версія газети "Труд", пріоритетними проектами для болгарської армії є інвестиції в новий тип бойових літаків, модернізацію фрегатів, створення батальйонних бойових груп, придбання нових 3Д-радарів і модульного патрульного корабля, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС

"Уряд (прем'єр-міністра Георгі) Блізнашкі вже вирішив, що до 2020 року на землі залишаться всі російські літаки і вертольоти - 15 літаків МІГ-29, шість літаків МІГ-21 і 14 бомбардувальників Су-25", - пише "Труд" із посиланням на рішення міністрів, що схвалили програму "Болгарія в НАТО - 2020". 

Газета підкреслює, що міністр оборони Велізар Шаламанов мотивував ухвалене урядом рішення тим, що Болгарія повинна бути у військовій сфері незалежною від Росії. 

"Поки не ясно, як вести переговори щодо "вживаних" F-16. У 2013 році Болгарія хотіла викупити їх у Португалії. Є, як мінімум, ще два варіанти - безпосередньо в уряду США або у Греції, яка купила нові літаки і готова позбутися старих машин ", - повідомило видання.