Фесенко припускає, що після виборів в Україні буде новий міністр оборони

Політолог, керівник Центру політичного аналізу "Пента" припускає, що президент зробить висновки після Іловайської трагедії і, ймовірно, після виборів в Україні буде новий міністр оборони

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

Фесенко зазначив, що це найбільша поразка у війні, втім, розуміє, чому журналісти не були допущенні на засідання ТСК, що розслідує загибель великої кількості українських військовослужбовців під Іловайськом. 

"Тут є проблема – це фактично найбільша наша поразка в цій війні. Скоріш за все, вона пов’язана із неправильними стратегічними, тактичними рішеннями. Може дехто неправильно тримав лінію поведінки. Кажуть, що дехто навіть тікав із поля бою. Думаю, що сукупність цих обставин дійсно призвела до найбільшої поразки. Треба розібратися, але знайти баланс. Є елементи військової таємниці. Так, депутати мають знати, але для широкої публіки, щоб в Росії про це знали, сепаратисти... Але тут є і міжвідомчі інтереси, щоб уникнути відповідальності", - сказав політолог і додав, що, ймовірно, після виборів міністерство оборони очолить інша людина. 

"Ризикну припустити, що в нас після виборів буде новий міністр оборони. Можливо, з нормальної точки зору йому (Гелетею, - Ред.) потрібно було б піти у відставку. З іншого боку, я розумію Порошенка, коли така кадрова лихоманка не грає на руку армії. Тому тут треба серйозно ставитися до цієї проблеми", - сказав Фесенко.