Паніотто: На результати соцдосліджень впливають АТО і російське телебачення

Результати соціологів про 48% українців, які, попри війну, приязно ставляться до росіян, дуже різняться по регіонах

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив соціолог Володимир Паніотто, коментуючи результати дослідження російського Левада-центру. 

“Слід сказати, що тут є велика регіональна диференціація, якщо брати найбільшу диференціацію, то це ставлення до керівництва Росії, то в західному регіоні лише 2% приязно ставляться до керівництва Росії, у центральному – лише 3%, у південному – 16% і 69% - у Східному регіоні”, - розповів соціолог. 

За його словами, на результати дослідження могли вплинути як відсутність українського телебачення на сході України, так і самі бойові дії.

“Можливо, це пов’язане з тим, що у Східному регіоні, відключене українське телебачення і, мабуть, російське виявилося досить ефективним, до того ж АТО може справити таке враження на населення, бо важко дізнатися там, хто в кого стріляє”, - вважає Паніотто.

Нагадаємо, за даними моніторингу взаємовідносин громадян України та Росії, який проводять КМІС спільно з російським аналітичним "Левада-центром", майже половина українців досі добре ставляться до Росії.

Читайте також: Скільки українців готові продати Батьківщину за гречку