Румунія призупинила роботу російського заводу "Лукойл" на своїй території

"Лукойл" підтвердив зупинку виробництва на румунському нафто-переробному заводі в місті Плоєшті

Про це повідомив офіційний представник компанії, передає Еспресо.TV з посиланням на Прайм.

Як зазначає видання, зупинка виробництва викликана вимогою влади Румунії, пов'язаною з проведенням слідчих заходів.

Влада Румунії наказала зупинити роботу нафтопереробного заводу в рамках проведення слідчих заходів. Зупинка виробництва на НПЗ "Петротел-Лукойл" ставить під загрозу функціонування всього виробничого ланцюжка "Лукойлу" в Румунії. Це випливає з офіційної заяви Надзвичайного і Повноважного Посла Росії в Румунії Олега Мальгінова. 

2 жовтня румунська поліція провела обшук на заводі. Прокурори антикорупційного управління в супроводі озброєного спецназу вилучили бухгалтерські документи, виставивши пости на території.

Як повідомили журналістам у Національній антикорупційній поліції, "дії проведено у рамках розслідування щодо ухилення від податків і відмивання грошей, збиток від яких оцінюється в 200 млн євро".

У "Лукойлі" підтвердили факт перевірки НПЗ в Плоєшті. Прес-секретар компанії Віталій Матушкін заявив, що незважаючи на перевірки завод працює в штатному режимі. Компанії Lukoil Europe Holdings, що входить до російської групи "Лукойл", належить 97,1% статутного капіталу заводу в Плоєшті. У Румунії група володіє мережею з 300 заправних станцій.