Українки візьмуть участь у німецькому кінофестивалі

У програмі кінофестивалю поезії ZEBRA Poetry Film Festival покажуть стрічки Олени Самойленко та Анжели Богаченко

Заснований у 2002 році у Берліні, ZEBRA Poetry Film Festival є найбільш авторитетним кінофестивалем поетичного мистецтва, повідомляє Cultprostir.

Що два роки захід збирає режисерів, поетів, митців з усього світу. В його рамках проходять семінари, читання, лекції, колоквіуми. Мета ZEBRA Poetry Film Festival – розкрити нові грані поезії. Щоразу в програмі фестивалю - понад 200 короткометражних стрічок-читань.

«Одразу дві українські роботи потрапили у програму показу берлінського ZEBRA Poetry Film Festival. І то - велике досягнення. ZEBRA є найбільшим та найавторитетнішим світовим фестивалем відеопоезії, на який цього року було подано понад 700 заявок із десятків країн світу. Маємо чому радіти. Окремо додам, що авторки обох робіт є переможницями Фестивалю відеопоезії CYCLOP-2013. Робота Олени Самойленко (м. Антрацит-Київ) «Безсмертна людина» перемогла у номінації «Експеримент» та посіла друге місце, відео Анжели Богаченко (м. Миколаїв) на її власний вірш «А у вас дім далеко від нас» − посіло 3-тє місце конкурсу й вже цього року буде показане у Берліні. Тримаємо за дівчат кулаки та бажаємо успіхів. Зазначу, що Берлін для дівчат та фестивалю CYCLOP − потужний та досить знаковий старт. Наразі готуємо блоки української відеопоезії для демонстрації на фестивалях у Буенос-Айресі, Канаді, Норвегії та Грузії», - розповіла Поліна Городиська, одна із засновниць фестивалю відеопоезії CYCLOP.