Як Київ показують у своїх кліпах іноземні музиканти

Столичний фотограф відшукала зарубіжні ролики, у яких Київ «зіграв» головну роль

Ольга Закревська знайшла на movie-locations.com київські локації у зарубіжних відеороликах та поділилась своїми знахідками з Platfor.ma.

«Найцікавіше в цьому – оцінити, напружувалися чи не напружувалися оператори та постановники саме на цій локації, - пише фотограф, - висновки бувають різні, але це дуже цікаво».

Ольга Закревська зазначає, що Київ українські митці вже відзняли вздовж і впоперек, а іноземні оператори роблять зовсім інше, часто непізнаване. «У Києва як у локації дуже цікавий потенціал для зйомок кіно та цікавих роликів. Зміна сезонів, різнобій стилів», - ділиться своїми думками про вигляд столиці Ольга Закревська.

Якщо пройтися на вихідних Подолом, можна знайти і Австрію, і Шанхай, і Одесу, і соцреалізм, і графські угіддя, і ядерну зиму, вважає київський фотограф. Для прикладу вона наводить кліп австралійського музичного гурту Tame Impala на пісню Solitude is Bliss. «У головній ролі не просто хлопець, схожий на київського актора Ігоря Рубашкіна, а це саме Ігор Рубашкін і є. Наступною хвилею здивування накрило, коли зрозуміла, що знімали у Києві», - пише Ольга Закревська.

У наступній роботі багато локацій на Троєщині. За свідченнями очевидців, весь день район розважався спостереженням за підготовчими роботами до стрибка каскадера з восьмого поверху.

«Дуже зворушливе, навіть наївне відео, - коментує наступний ролик фотограф, - повністю передає відчуття від минулого літа в Києві. Заходиш до закладу, на вигляд наче багато знайомих людей на дозвіллі, але ти в курсі, хто, що і як пережив цієї зими та переживає зараз».

Наступний ролик – кліп Наталії Імбурлії. «Давній кліп, але повністю розкриває сутність питання: «головне як, а не де», - вважає Ольга Закревська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що гурт Nickelback зняв кліп, використавши кадри з Майдану.