Художниця представила символічну картину «Перемир’я» про ситуацію на Донбасі

Українська художниця Влада Ралко вважає, що байдужі українці сприяють злочинствам на Сході України

Два білих голуба виїдають очі чоловікові на картині «Перемир'я» київської художниці Влади Ралко. Роботу акрилом на полотні 2 метри заввишки художниця написала днями у Каневі під час творчої резиденції, пише Gazeta.ua.

Фото: Gazeta.ua

«Сьогоднішня реальність - абсурдне поєднання війни та миру», - вважає художниця.

Задум картини митець пояснює: «Чоловік на картині "Перемир'я" уособлює людину, яка заспокоїлася, бо уряд оголосив перемир'я. Більше за диктаторів, лиходіїв і загарбників мене бентежить проста пересічна людина. Завдяки своїй нерозбірливій, відстороненій позиції, вона стає пасивним, мовчазним злочинцем. Здавалося б: хороша людина хоче миру - нема що заперечити. Але цей "мир" чомусь виключає будь-яку боротьбу, навіть коли це внутрішня боротьба із самим собою задля того, щоб просто залишатися людиною.

На нижній частині роботи зобразила трасу, шлях із світлом фар. Таким чином, людина виглядає ніби велетнем, бо подібних заспокоєних, байдужих та "приспаних" людей аж надто багато. До створення роботи мене спонукала сьогоднішня "розірвана" реальність - це абсурдне поєднанням війни та миру. Зараз малюю напругу між двома реальностями війни та миру, кожна з яких заперечує іншу. Ця розірваність погрожує новим вибухом».